Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΔΡΑΣΥ Για την παραχώρηση κατασκευής προς την εταιρεία εμφιάλωσης ΒΙΚΟΣ, δύο ακόμα γεωτρήσεων


Η ΔΡΑΣΥ καταγγέλλει στον Γιαννιώτικο λαό την Δημοτική αρχή που στην συνεδρίαση στις 21/7/16, σκανδαλωδώς προχώρησε στην απόφαση για την παραχώρηση κατασκευής προς την εταιρεία εμφιάλωσης ΒΙΚΟΣ, δύο ακόμα γεωτρήσεων (δήθεν εφεδρικές) στις ήδη υπάρχουσες δύο, δίνοντας έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
Μ αυτόν τον τρόπο δίνει την δυνατότητα στην εταιρεία διπλάσιας υπεράντλησης ποσοτήτων νερού, δηλ. από 400000κμ/’ετος σε 800000κμ/’ετος. Να σημειώσουμε εδω, ότι το 2011αύξησαν την άντληση από 52000 σε 400000κμ/’ετος. Η απόφαση πάρθηκε μαζί με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και συνεπικουρούμενη από την παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ (Γκόντας) και την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΣΥΡΙΖΑ), που αποχώρησαν με γελοίες αφορμές, για να μην πάρουν θέση, αφού πρώτα ύμνησαν τον επιχειρηματία.
Η Δημοτική αρχή μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις, δίνουν στην κυριολεξία γη και ύδωρ στους κεφαλαιοκράτες της περιοχής, αποφασίζει μόνο ότι βολεύει τα συμφέροντά τους σε σύγκρουση με τον εργαζόμενο λαό του δήμου. Όλα στην υπηρεσία του τοπικού κεφαλαίου.
Το νερό από θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό για την ύπαρξη και διαιώνιση της ζωής, λεηλατείται από τις εταιρείες εμφιάλωσης της περιοχής για τον παραπέρα πλουτισμό τους, με άκρως επικίνδυνες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Η υπεράντληση αυτή , με μαθηματική ακρίβεια, θα δημιουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταστροφή της ποιότητας του νερού.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως τα τοπικά τηλεοπτικά ΜΜΕ, αποχώρησαν νωρίτερα από την διαδικασία συζήτησης και είναι από τις ελάχιστες φορές που το Δημοτικό Ραδιόφωνο σταμάτησε να μεταδίδει την συνεδρίαση του ΔΣ, ενώ ήταν μόλις το 4ο θέμα και ένα από τα πιο σημαντικά της ημερήσιας διάταξης.
Η Δημοτική αρχή, που γίνεται μηχανισμός φορολεηλασίας, κόβει την παροχή νερού σε απλήρωτους εργαζόμενους και άνεργους, το μετατρέπει σε πανάκριβο χαράτσι για την λαϊκή και εργατική οικογένεια, παραχωρεί στις εταιρείες εμφιάλωσης την δυνατότητα να αντλούν ανεξάντλητες ποσότητες νερού, αποκομίζοντας ως αντίτιμο, ένα ευτελές τίμημα για την εκδούλευση που τους προσφέρει.
Σ αυτήν την κατάσταση είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο από εργατικούς και λαϊκούς φορείς στην πάλη ενάντια στην νέα λεηλασία που επιχειρείται.
Η ΔΡΑΣΥ καλεί τον λαό της περιοχής μας να αντιδράσει και με τον αγώνα του να ανατρέψει τα σχέδια των εταιρειών-δημοτικής αρχής-περιφερειακού συμβουλίου-κυβέρνησης
Μόνο ο ενωμένος αγώνας μας μπορεί να νικήσει.