Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων για την πορεία ενάντια στην ανεργία




Η Δ.Ρ.Α.ΣΥ εκφράζει την συμπαράσταση και στηρίζει την πορεία που οργάνωσε ο Δήμος Πατρέων από την Πάτρα ως την Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση και υλοποίηση μέτρων κατά της Ανεργίας. Η πορεία ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 / 4 και θα καταλήξει 10 / 4 στο Σύνταγμα.
Για έκτη συνεχή χρονιά χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας, στερήσεων, χωρίς δουλειά και εισόδημα, μη έχοντας τα στοιχειώδη αγαθά για αξιοπρεπή διαβίωση. Χιλιάδες εργαζόμενοι απλήρωτοι. Οι εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα σμπαραλιάζονται.
Το αγωνιστικό  παράδειγμα του Δ. Πατρέων, δείχνει τον τρόπο που οι Δήμοι μπορούν να μπουν μπροστά στη διεκδίκηση δουλειάς για όλους με δικαιώματα, καθώς και με άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, για να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων.
Η σύγκρουση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) με το κεντρικό κράτος για να προστατεύσει τον εργαζόμενο λαό και μαζί με αυτόν να ανατρέψει τη μνημονιακή επίθεση αποτελεί μονόδρομο. Σε συνθήκες κρίσης το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι: ποια τάξη θα πληρώσει την κρίση; Μέχρι σήμερα η απάντηση που δίνεται από όλες τις κυβερνήσεις, συνεπικουρούμενη από την πλειοψηφία της Τ.Α. εκφράζοντας τα μειοψηφικά αστικά συμφέροντα, όπως και η δική μας Δημοτική αρχή, είναι ότι την κρίση θα πληρώσει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Η μνημονιακή πολιτική που υπαγορεύεται από την Ε.Ε. , Δ.Ν.Τ. και τους καπιταλιστές και υλοποιείται από την κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί.
Θα ηττηθεί μέσα από το δρόμο του αγώνα, μέσα από το δρόμο της ενότητας των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, στη βάση στόχων που προμετωπίδα τους έχουν: την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές, την υλοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν.
Το αγωνιστικό ενωτικό αυτό κάλεσμα απευθύνει η Δ.Ρ.Α.ΣΥ σε κάθε αγωνιστή, σε κάθε συλλογικότητα, σε κάθε πολιτική δύναμη που βρίσκεται στο έδαφος του εργατικού και λαϊκού κινήματος για τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου πάλης στη βάση των προβλημάτων των εργαζομένων. Του μοναδικού όπλου απέναντι στην πολυδιάσπαση και το πολυκερματισμό για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης κατάστασης που βιώνουμε.
Αυτό αποτελεί και η έμπρακτη συμπαράστασή μας στην πορεία κατά της ανεργίας του Δ. Πατρέων
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Γιάννινα 6/4/2016